Tarta de batata y nata de Navidad

Tarta de batata y nata de Navidad

Hey everyone, I hope you are having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Tarta de batata y nata de Navidad. One of my favorites. This time, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Tarta de batata y nata de Navidad is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It's easy, it's quick, it tastes delicious. It's enjoyed by millions every day. Tarta de batata y nata de Navidad is something that I've loved my whole life. They're fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Tarta de batata y nata de Navidad, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tarta de batata y nata de Navidad delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Tarta de batata y nata de Navidad is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Tarta de batata y nata de Navidad estimated approx 75 minutos.

To get started with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can have Tarta de batata y nata de Navidad using 10 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.

Receta de tarta de batata y nata a mi estilo. Esta receta es típica de los países anglosajones y la he versionado a mi gusto con un toque americano. Podéis entrar también en el blog y ver la receta! http://lacomidaloprimero.blogspot.com.es/2015/12/tarta-de-batata-y-nata-de-navidad.html

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Tarta de batata y nata de Navidad:

  1. 1 lámina masa brisa
  2. 55 g mantequilla + un poco para el molde
  3. 100 g boniato/ batata
  4. 1 huevos
  5. 1. 200 ml nata
  6. 100 g azúcar
  7. 100 g harina
  8. Nuez moscada
  9. Jengibre en polvo
  10. 1 sobre levadura química

Steps to make to make Tarta de batata y nata de Navidad

  1. Encendemos el horno a 180ºC y comenzamos con los ingredientes. Pelamos y cortamos la batata, yo la he cocido al vapor para que no pierda sabor, pero también podéis cocerla en agua. Cuando este blanda la ponemos en un bol y la aplastamos con un tenedor hasta que se desintegren los trozos y reservamos hasta que se enfríe.
  2. Ponemos la nata muy fría en un bol y la montamos con un poquito de azúcar. Un truco para que la nata se monte es que este siempre muy fría, pero cuando la estamos montando con las varillas o el brazo de la batidora, con la fricción, siempre se calienta y puede que no se monte. Para evitar esto, yo siempre tengo en la nevera una bolsa de guisantes congelados, que pongo bajo el bol, en este caso de la nata, y así se mantiene fría y se monta mejor. Una vez montada metemos en la nevera hasta que la necesitemos.
  3. Una vez fría la batata, le añadimos el azúcar y mezclamos bien, el huevo y mezclamos bien, la mantequilla y mezclamos bien, y por último la harina a la que previamente le habremos añadido la levadura, y mezclaremos bien. Tratar de que todo se integre bien y que quede homogéneo. Es el momento de añadir la nuez moscada y el jengibre a vuestro gusto. Yo le pongo mucho jengibre que cada vez me gusta más en la pastelería/bollería.
  4. Cuando este todo bien integrado, es el momento de la nata. Sacáis el bol de la nevera y le añadís poco a poco la mezcla con movimientos envolventes para que la nata no se baje. Sé que cuesta un poco, pero, al final, se integra todo.
  5. Para el molde, lo preparáis como lo soláis hacer, yo lo unto de mantequilla y luego espolvoreo harina. Seguidamente extiendo la masa brisa y recorto si es necesario los bordes sobrantes o picos. Cuando ya este, ponemos la masa de los ingredientes y metemos al horno, que caliente solo por abajo y subimos la temperatura a 200º, pasados 30 minutos y según veamos que la tarta se comporta podemos bajar un poco la temperatura hasta que termine de hacerse. En total yo ya he tenido 45 minutos.
  6. Advertencia, veréis que sube mucho y que cuando la saquéis del horno baja, no os asustéis es así, se debe a la densidad y humedad de la batata, también pasa con las tartas de calabaza.

As your experience and also self-confidence grows, you will locate that you have a lot more all-natural control over your diet plan and adjust your diet plan to your personal preferences in time. Whether you wish to offer a dish that uses fewer or more active ingredients or is a little basically hot, you can make easy adjustments to attain this objective. Simply put, start making your recipes promptly. As for fundamental cooking skills for newbies you do not need to discover them however only if you grasp some simple food preparation strategies.

This isn't a full overview to fast and very easy lunch recipes however its good food for thought. Ideally this will certainly obtain your imaginative juices streaming so you can prepare tasty meals for your family without doing too many heavy meals on your journey.

So that's going to wrap this up with this exceptional food Recipe of Ultimate Tarta de batata y nata de Navidad. Thank you very much for your time. I am sure you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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